Despre noi Ce facem Contact Despre psihoterapie Articole Parteneri  
 

Ce facem?

  Psihoterapie Durata tratamentului Costul tratamentului  
 

Psihoterapia presupune modalitati diferite de abordare: psihoterapie individuala, de grup, de familie, de cuplu, grupuri de suport, psihoterapie prin arta, corporala, prin hipnoza etc.

Alaturi de psihoterapeut clientul parcurge un traseu explorator care are rolul de a clarifica amanute precum: obiectivul terapiei (ce vreau sa obtin prin terapie) si modalitatea de lucru (terapie individuala, de grup etc). Psihoterapeutul propune un anumit tip de interventie, iar clientul este cel care alege felul in care doreste sa lucreze, putand combina mai multe variante de lucru.

Va prezentam mai jos detalii despre principalele modalitati de lucru utilizate de noi, in functie de aria noastra de competenta:

Psihoterapie individuala

Presupune un demers individual catre schimbare din partea clientului. Terapia individuala este centrata pe nevoile clientului si se desfasoara intr-un cadru unu la unu.

Psihoterapie de grup

Presupune rezolvarea unei probleme individuale in cadrul unui grup format din mai multe persoane, cu facilitarea psihoterapeutului.Terapia este centrata pe nevoile participantilor, in contextul relationarii cu ceilalti, fiind utilizate tehnici specifice pentru lucrul in grup. Grupurile de terapie pot fi si tematice:

  • grup de lucru corporal (body work)
  • grup de parentare (parenting)
  • grup de suport

Psihoterapie de familie

Presupune un demers comun al familie/cuplului pentru schimbare. Terapia de familie/cuplu este centrata pe nevoile comune ale membrilor familiei, avand ca scop imbunatatirea relatiilor dintre acestia.


Psiholog / Psihoterapeut
Webdesign, SEO: Luconsult - consultanta si servicii IT