Despre noi Ce facem Contact Despre psihoterapie Articole Parteneri  
 

Despre psihoterapie

  Ce este psihoterapia Cand apelati la psihoterapie Psihoterapeut sau psihiatru Prejudecati  
 

Cand apelati la psihoterapie?

Psihoterapia reprezinta una dintre cele mai eficiente solutii pentru vindecarea sau ameliorarea celor mai multe forme de dezechilibru psihic, indiferent de cauzele acestora: despartirea de partener, pierderea unor persoane dragi sau apropiate, pierderea locului de munca, dificultati in a stabili relatii apropiate cu alte persoane, probleme in viata de cuplu, probleme in relatia parinte copil, dificultati de integrare sociala, atacuri de panica, nevroze, anxietate, fobii, depresie, tentative de suicid sau ganduri suicidale, diverse dependente(alcool, droguri, tutun), tulburari sexuale, crize de furie, lipsa controlului, agresivitate, etc.

De asemenea, psihoterapia este recomandata intotdeauna de medicul de familie sau de catre medicul psihiatru, atunci cand acestia constata faptul ca sursa tulburarii acuzate de pacient nu este una de natura fiziologica sau organica, ci mai degraba una de natura psihologica.

Autoritate si competenta

Desi familia, prietenii sau partenerii isi doresc sa-i ajute pe cei care traverseaza un eveniment dureros, traumatic sau problematic, acestia nu au competenta sau autoritatea pentru a interveni eficient in sprijinul persoanei in cauza. De cele mai multe ori, familia, grupul de prieteni sau partenerul fac parte din problema insasi sau intretin simptomul acuzat de client. Eficienta psihoterapeutului este data de faptul ca poate analiza problema din afara sistemului, precum si de faptul ca detine instrumente de interventie specifice.

Competenta psihoterapeutului este data de formarea de specialitate: studii universitare si postuniversitare, dar si de formarea continua care presupune, printre altele, obligativitatea de a-si rezolva propriile probleme in cadrul terapiei personale, etapa necesara in formarea unui terapeut.


Psiholog / Psihoterapeut
Webdesign, SEO: Luconsult - consultanta si servicii IT